perfektně střižený green

rekonstrukce objektu na showroom
Brno
studie:
2010

autoři studie
David Kudla
Kamila Pohanková

autor projektu
David Šrom

Věci, které označujeme za krásné nebo naopak za ošklivé, jsou posuzovány nejen na základě věci samotné, ale také v souvislosti s okolnostmi, za kterých se s konkrétním objektem setkáváme.

Když narazíte například na kvalitní kavárnu v neudržovaném městě s polorozpadlými staveními, budete považovat tuto kavárnu za daleko krásnější, než kdyby se nacházela ve výstavním velkoměstě. Vše je totiž relativní a závislé na souvislostech.

S vědomím těchto zákonitostí jsme uvažovali o vhodné podobě centra bydlení a designu. Místo se nachází na konci typického průmyslového areálu a centrum by vůbec nemělo šanci, kdyby se zde nezačalo odehrávat něco nečekaného a překvapivého. Představte si, že jedete úzkou komunikací, vjedete do průmyslového areálu bez jasně držené koncepce a v závěru naleznete dvě zlaté bedny, orientované skleněnými portály proti sobě a obsahující designové showroomy a příjemnou kavárnu. Mezi těmito portály se navíc rozprostírá perfektně střižený anglický trávník. Díky přechozímu zážitku z cesty areálem jste velmi mile překvapeni, možná až šokováni, protože toto byste zde opravdu nečekali.

A proto budete považovat zdejší prostředí za krásné, vám velmi milé a zelený trávník za nejlepší, který jste kdy spatřili.


objekt zapadající do okolí nezanechá žádný výrazný dojem a zákazník nemá motivaci se vrátit


neočekávaný objekt zanechá výraznou vzpomínku a zákazník se bude vracet

perfektně střižený green

rekonstrukce objektu na showroom
Brno
studie:
2010

autoři studie
David Kudla
Kamila Pohanková

autor projektu
David Šrom

Věci, které označujeme za krásné nebo naopak za ošklivé, jsou posuzovány nejen na základě věci samotné, ale také v souvislosti s okolnostmi, za kterých se s konkrétním objektem setkáváme.

Když narazíte například na kvalitní kavárnu v neudržovaném městě s polorozpadlými staveními, budete považovat tuto kavárnu za daleko krásnější, než kdyby se nacházela ve výstavním velkoměstě. Vše je totiž relativní a závislé na souvislostech.

S vědomím těchto zákonitostí jsme uvažovali o vhodné podobě centra bydlení a designu. Místo se nachází na konci typického průmyslového areálu a centrum by vůbec nemělo šanci, kdyby se zde nezačalo odehrávat něco nečekaného a překvapivého. Představte si, že jedete úzkou komunikací, vjedete do průmyslového areálu bez jasně držené koncepce a v závěru naleznete dvě zlaté bedny, orientované skleněnými portály proti sobě a obsahující designové showroomy a příjemnou kavárnu. Mezi těmito portály se navíc rozprostírá perfektně střižený anglický trávník. Díky přechozímu zážitku z cesty areálem jste velmi mile překvapeni, možná až šokováni, protože toto byste zde opravdu nečekali.

A proto budete považovat zdejší prostředí za krásné, vám velmi milé a zelený trávník za nejlepší, který jste kdy spatřili.


objekt zapadající do okolí nezanechá žádný výrazný dojem a zákazník nemá motivaci se vrátit


neočekávaný objekt zanechá výraznou vzpomínku a zákazník se bude vracet