rekonstrukce interiéru pediatrie

název:
rekonstrukce interiéru pediatrie Poliklinika Lesná
lokalita:
Brno-⁠Lesná

projekt:
2017
realizace:
2022

autoři:
David Kudla
Olda Fikejs

Božena Rybníčková

foto:
Vladimír KIVA Novotný

ocenění:
Interiér roku 2022: finalista kategorie Veřejný interiér II
Grand Prix Architektů 2023: čestné uznání

Rekonstrukce interiéru polikliniky Lesná byla navržena s respektem k původnímu materiálovému řešení architektky Libuše Kopřivíkové. Výjimkou byl hlavní vstup, který během let zaplnily nánosy drobných změn, a proto byl nyní zjednodušen a očištěn. Návštěvníci mohou nyní obdivovat původní materiál betonového stropu a také renovovanou původní mozaiku z roku 1975 od manželů Vašicových. Do prostoru je doplněna současná vrstva kruhových svítidel a skleněného obkladu v neutrální barevnosti, což dává vyznít původním autentickým konstrukcím betonu a mozaiky. Vstupní halu nově doplňuje recepce, kde je k dispozici vyškolený personál, který poskytne informace o poskytované zdravotní péči.

Dříve separované oddělení pediatrie se podařilo propojit s hlavním vstupem. Dětská část byla rozšířena o dvě nové ordinace s čekárnou, jedna z nich je s ohledem na malé pacienty navržena s organicky tvarovaným linoleem na podlaze a originálními svítidly.

Na stěny byla v souladu s původním návrhem navrácena zelená mozaika a dřevěné obklady. Orientaci v budově usnadní nový jednotný informační systém.
 

rekonstrukce interiéru pediatrie

název:
rekonstrukce interiéru pediatrie Poliklinika Lesná
lokalita:
Brno-⁠Lesná

projekt:
2017
realizace:
2022

autoři:
David Kudla
Olda Fikejs

Božena Rybníčková

foto:
Vladimír KIVA Novotný

ocenění:
Interiér roku 2022: finalista kategorie Veřejný interiér II
Grand Prix Architektů 2023: čestné uznání

Rekonstrukce interiéru polikliniky Lesná byla navržena s respektem k původnímu materiálovému řešení architektky Libuše Kopřivíkové. Výjimkou byl hlavní vstup, který během let zaplnily nánosy drobných změn, a proto byl nyní zjednodušen a očištěn. Návštěvníci mohou nyní obdivovat původní materiál betonového stropu a také renovovanou původní mozaiku z roku 1975 od manželů Vašicových. Do prostoru je doplněna současná vrstva kruhových svítidel a skleněného obkladu v neutrální barevnosti, což dává vyznít původním autentickým konstrukcím betonu a mozaiky. Vstupní halu nově doplňuje recepce, kde je k dispozici vyškolený personál, který poskytne informace o poskytované zdravotní péči.

Dříve separované oddělení pediatrie se podařilo propojit s hlavním vstupem. Dětská část byla rozšířena o dvě nové ordinace s čekárnou, jedna z nich je s ohledem na malé pacienty navržena s organicky tvarovaným linoleem na podlaze a originálními svítidly.

Na stěny byla v souladu s původním návrhem navrácena zelená mozaika a dřevěné obklady. Orientaci v budově usnadní nový jednotný informační systém.